Hyzer og Anhyzer: Hva betyr det?

Hyzer og Anhyzer: Hva betyr det?

Hyzer: Discen slippes på skrå for å bevege seg mot venstre.
Anhyzer: 
Discen slippes på skrå for å bevege seg mot høyre. 
Dette gjelder for en høyrehendt backhand-kaster.

For en høyrehendt forehand-kaster er det speilvendt, så discen vil bevege seg mot høyre med et hyzer-kast og til venstre med et anhyzer-kast. Hyzer er den vinkelen som er lettest å oppnå treffsikre og konsistente kast med.

Hyzer-flip
Likevel betyr det ikke at dersom du slipper en disc på hyzer-vinkel at den kommer til å gå til venstre. Dette avhenger av discens stabilitet og hvor mye "turn" den har. Hvis discen er understabil og kastet har nok kraft, vil discen "turne" eller "flippe over" til høyre. Da har du utført et "hyzer-flip"-kast. Dette kastet kan brukes med en understabil disc for å få ekstra lengde.

For nybegynnere anbefaler vi understabile discer. Når du har kastet litt og begynner å få fart på discen er det kult å prøve seg med å kaste på hyzer-vinkel og prøve å få discen til å rette seg opp i lufta. Da vil du låse opp et nytt nivå med distanse.

Active Genius er den discen som er lettest å "flippe opp" og gir nybegynnere den beste distansen. Får du etter hvert litt mer kraft vil Active Premium Rockstar være veldig kul å kaste. Derfor anbefaler vi å kjøpe disse to sammen, så får du følt på to forskjellige grader av understabilitet.

Flex-anhyzer

Kaster du en overstabil disc på anhyzer, vil den kjempe tilbake mot venstre i stedet for å fortsette til høyre. Dette kastet kan også brukes for å få mer distanse, både for backhand og forehand.

For nybegynnere kan det være fint å starte å kaste understabile discer på anhyzer. Etter hvert som du får mer kraft burde du prøve seg med en Opto Explorer, som er ganske overstabil. Da kan det også lønne seg å skaffe seg en enda mer overstabil Star Firebird. Da får du også mulighet til å teste ut to forskjellige grader av overstabilitet.

Du kan lese mer om hvordan kaste hyzer og anhyzer eller se flere av våre anbefalte nybegynnerdiscer. Dersom du ønsker å lære mer om kasteteknikk og generell teori kan du ta en titt på vår komplette guide til nybegynnere i frisbeegolf.


Tilbake til bloggen