14 discer vi anbefaler til nybegynnere i frisbeegolf

14 discer vi anbefaler til nybegynnere i frisbeegolf

Her finner du et utvalg disker vi anbefaler til helt nye spillere. Vi anbefaler å velge en putter, en midrange og en fairway driver som dine første discer. Hvis du bare vil ha én disc så anbefaler vi en midrange. Du finner alle de anbefalte discene i vår nybegynner-seksjon.

For deg som er helt nybegynner

Er du helt fersk i frisbeegolf kan det være lurt å starte med et nybegynnersett. Dette settet kommer til en rimelig pris, og inneholder disker laget av plast med godt grep. Diskene i settet er lette og svært understabile, noe som gjør det lettere å oppnå distanse for en nybegynner. Diskene passer best til backhand, så hvis du også ønsker å kaste forehand anbefaler vi å kjøpe en Opto Saint i tillegg.

Siden diskene i nybegynnersettet er svært rimelige, har de også svært lav holdbarhet. Derfor anbefaler vi at du kjøper disker separat hvis du tenker å spille mer enn et par ganger. Vi kan anbefale følgende disker som passer godt for nybegynnere:

Putter: 

Active Sensei flyr lett og rett. Den holder den rette flyvningen lengre enn de fleste andre puttere. Samtidig er den rimelig og har et godt grep. Derfor er dette en innertier som din første putter.

 

 

DX Classic Aviar fra Innova er en variant av tidenes mest populære putter. DX-plastikken er den billigste Innova produserer, og den har svært godt grep. Denne putteren kan fort være putteren du bruker hele din frisbeegolfkarriere. Det er også mulig å gå litt opp i prisklasse for å få en putter med bedre holdbarhet, nemlig KC Pro Aviar.

 

Midrange: 

 

Opto Compass fra Lattitude 64  er kanskje ikke den raskeste midrangen på markedet, men discgolf handler om kontroll og denne discen vil gå akkurat der du ønsker. Den holder enhver vinkel på en veldig forutsigbar måte. Den er verken grunn eller dyp i rimmen, så den passer de fleste hender.

 

Champion Mako3 fra Innova kommer i en litt hardere og mer premium plastikk, som gjør at du får en disk du kan ha i lang tid. Premium-plast er litt dyrere, men du får en disk som beholder flyveegenskapene sine lenger, og som er mer motstandsdyktig mot hakk og riper. Den holder seg ekstremt rett lenge, så det er en disk man raskt blir forelsket i. 

Retro Pearl er en midrange med et godt grep, lav vekt og en nøytral flight. Den er en del av Easy-to-use serien og er den perfekte midrange for nybegynnere, barn og spillere som får lite fart på disken.

 

Fairway driver: 

 

Active Genius er et billig og lett alternativ. Dette er trolig den disken nybegynnere klarer å kaste aller lengst med, men så snart man begynner å få litt mer fart i disken vil disken fort turne over. Likevel er det et svært godt alternativ i startfasen.

 

Opto Explorer tilbyr enda mer kontroll enn diskene ovenfor, og med sin holdbare plast er den et perfekt valg som din første disk å kaste forehand med. Dette er en disk du kan bruke på hele reisen din mot frisbeegolf-ekspertise.

Distance driver:

 

Opto Sapphire er disken å bruke for å ta steget opp fra Genius eller Diamond. Den er også lett, men du får mer lengdepotensiale og stabilitet. Plasten er også svært holdbar, som gjør at du får glede av disken i lang tid fremover.

 

Active Mentor er et godt valg som din første distance driver. Den er lett og understabil, men er samtidig ikke overdrevent understabil. 

 

Star Shryke har svært like egenskaper som Active Mentor, men har en betydelig mer holdbar plast. Star-plasten til Innova gir "best of both worlds" med tanke på grep og holdbarhet.

 

For deg som har kastet litt før:

Til nå har vi så og si bare anbefalt understabile disker. Det er på tide å skaffe seg mer stabilitet i bagen. Overstabile disker krever mer fart i kastene for god lengde, men det gir deg mer kontroll fordi de dumper til venstre så og si uansett på slutten av flyvningen (for høyrehendt backhand), uten frykt for at disken turner over. I tillegg er det som sagt viktig å bruke overstabile disker når man kaster forehand, ettersom det er mye lettere å turne over disken når man flikker den ut med håndleddet.

 

Star Firebird fra Innova er en overstabil fairway driver, og er en av de mest populære diskene i verden. Den er populær fordi den er veldig pålitelig og gir god distanse, både med backhand og forehand. Star-plastikken er av høy kvalitet med både veldig godt grep og god holdbarhet. 

 

Opto Explorer fra Latitude 64 er en veldig god kompanjong til Firebird. Den er mindre overstabil enn Firebirden, som gjør den til et åpenbart valg hvis du skal kaste langt rett frem. Den har likevel nok stabilitet til å være en pålitelig disk, også til forehand-kast. Opto-plastikken er svært holdbar, så denne disken holder på flyveegenskapene sine lenge.

 

BT Harp fra Westside Discs er disken å rekke etter når du skal kaste et kort forehand-kast. Den gir et veldig godt grep for forehand og er overstabil og pålitelig. Grunnen til at man også trenger en forehand-disk med lite fart er for å unngå at disken triller rundt eller "skipper" langt forbi kurven. Harp treffer bakken roligere og har mindre sjanse for å trille enn for eksempel en Firebird.

 

Royal Grand Grace har kontrollen til en fairway driver og distansen til en maksimum driver. Royal Grand-plasten har enestående grep og holdbarhet, og har en silkemyke kanter takket være "NextEdge"-teknologien til Latitude 64. 

 

 

 

Se alle de anbefalte diskene i vår nybegynner-seksjon.

Hvis du ønsker å lære mer om teorien bak disk golf eller ulike kasteteknikker kan du sjekke ut vår komplette guide til frisbeegolf for nybegynnere.

Tilbake til bloggen