Frisbeegolf Kasteteknikk: Hvordan kaste forehand

Frisbeegolf Kasteteknikk: Hvordan kaste forehand

Forehand kommer veldig naturlig for noen spillere, mens andre sliter mer med å få til en riktig forhand teknikk/kast. En mulig årsak er at denne teknikken krever at spilleren selv gir discen spinn med håndleddet. Uten nok spinn vil discen flagre i lufta og ikke oppnå noe særlig lengde eller kontroll. Likevel er det ansett som den letteste måten nybegynnere kan komme seg opp på et OK nivå og holde følge med medspillerne i løypa.

Vi kan dele gjennomføringen av et backhand kast inn i 3 deler. Den første er fotarbeidet, den andre er grepet og den tredje er og viktigste delen er overkroppen.

1. Fotarbeid: Ved forehand-kast er fotarbeidet litt annerledes enn ved backhand. For forehand er ikke det som kalles X-steg nødvendig. Veldig mange proffe spillere går enten helt vanlig opp mot enden av teepaden, eller legger inn et lite hopp på samme fot for å dytte ifra. Med forehand kan man selvfølgelig kaste stillestående også. Her må man bare finne sin egen teknikk og hva som er mest komfortabelt for seg selv. Noe av det eneste man bør tenke på er å flytte vekten fra bakbenet til forbenet, ettersom fremdriften generert av underkroppen vil overføres til discen og redusere belastningen på skulderen og albuen. For et visuelt eksempel, se videoen under fra 2:20.

2. Grep: Når man skal kaste forehand kan man gripe discen på mange forskjellige måter, og det finnes ikke noe konkret svar på hva som er riktig og feil. Det viktigste for nybegynnere er å finne et grep som er komfortabelt og gir et fast og solid grep rundt discen. Det vanligste grepet for forehand-kast er et såkalt pistol-grep, der pekefingeren og langefingeren danner en pistol på innsiden av discen. For eksempel på grep, se videoen under fra 00:50.

3. Overkropp: De samme prinsippene gjelder som i backhand, altså du har et "reachback", og et "pull-through". Men du trekker bare discen ut til siden av kroppen, uten å trekke for langt tilbake. Forehand kan sammenlignes med et baseballkast, bare at isteden for å kaste ballen over hodet kaster man en disc fra siden av kroppen. Som nevnt over, generer ikke forehandkast ofte nok spinn, derfor er det viktig å flikke håndleddet i det man kaster. Jo mer spinn, jo mer distanse. For et visuelt eksempel, se videoen under fra 3:52.

Det er generelt lurt å bruke overstabile discer til forehand-kast. Når man spinner discen selv med håndleddet er det veldig lett å turne over discen, så man ønsker å kaste en disc med lite turn. Vi anbefaler å kjøpe Active Magician som din første forehand-disc. Les mer om 13 discer vi anbefaler til nybegynnere i frisbeegolf

Vi har en tilsvarende guide for backhand-kast. Hvis du ønsker å lære mer om andre kasteteknikker, grunnleggende teori og anbefalte nybegynner-discer kan du sjekke ut vår komplette guide til frisbeegolf for nybegynnere.

Tilbake til bloggen