Hvordan kaste backhand i frisbeegolf - en enkel og effektiv guide

Frisbeegolf er en morsom og utfordrende sport som stadig øker i popularitet. Selv om det kan virke enkelt å kaste en frisbee, er det mye teknikk og strategi involvert for å bli en god frisbeegolfspiller. En av de viktigste kastene du må mestre er backhand-kastet. I denne artikkelen vil vi gå gjennom trinnene for hvordan du kan forbedre ditt backhand-kast i frisbeegolf.

Hva er et backhand-kast?

Backhand-kastet er en av de vanligste kasteteknikkene i frisbeegolf. Det innebærer å holde frisbeen med en hånd og kaste den foran brystet med en kraftig sving av armen. Dette kastet er effektivt for lange kast og gir god kontroll over frisbeen.

Vi kan dele gjennomføringen av et backhand kast inn i 3 deler. Den første er fotarbeidet, den andre er grepet og den tredje er og viktigste delen er overkroppen.

1. Fotarbeid: Riktig fotarbeid både gi deg ekstra lengde og hjelpe deg å oppnå mer konsistente kast. Den vanligste og riktige "run-up"-teknikken er det man kaller for X-steg. For detaljer rundt X-steget, se videoen under.  Stillestående kast gjør det lettere å fokusere på overkroppen, men for å øve på timing mellom ben og overkropp anbefaler vi å i hvert fall begynne med et one-step, som er forklart i videoen under.


2. Grep: Når man skal kaste backhand kan man gripe discen på mange forskjellige måter, og det finnes ikke noe konkret svar på hva som er riktig og feil. Det viktigste for nybegynnere er å finne et grep som er komfortabelt og gir et fast og solid grep rundt discen. For eksempel på grep, se del 1 av videoen under.

3. Overkropp: Det er her mesteparten av kraften genereres i et backhand-kast. Vi deler inn overkroppsbevegelsen i 3:

  1. Reachback: Her trekker man discen bakover i en rett linje over brystet motsatt vei fra der du ønsker at discen skal fly. Ikke beveg discen oppover eller nedover. For konsistente kast er det viktig å ha samme reachback hver gang. Den vanligste feilen er å trekke discen bak kroppen i stedet for i en rett linje ut fra kroppen. Dette kalles "rounding". For et visuelt eksempel, se del 3 av videoen under. 
  2. Pull-through: Her trekker man discen over brystet samtidig som man roterer hofta mot høyre. Discen skal trekkes tett inntil brystet slik at albuen danner 90 grader når discen passerer brystet. Her er det viktig å trekke discen i en rett linje uten å bevege den oppover eller nedover. Tenk at du skal starte en påhengsmotor eller gressklipper. Trekk snoren i en rett linje. For et visuelt eksempel, se del 4 av videoen under. 
  3. Follow-through: Ikke stopp bevegelsen momentant etter at discen har forlatt hånden. La kroppen rotere rundt, og la helen rotere 90 grader for å unngå skader eller belastning på knær.

 

For nybegynnere anbefaler vi understabile discer til backhand-kast. Active Genius er svært understabil og gir god lengde for nybegynnere. Les mer om 13 discer vi anbefaler til nybegynnere i frisbeegolf.

Vi har en tilsvarende guide for forehand-kast. Hvis du ønsker å lære mer om andre kasteteknikker, grunnleggende teori og anbefalte nybegynner-discer kan du sjekke ut vår komplette guide til frisbeegolf for nybegynnere.

Tilbake til bloggen

Populære

1 av 4