Hvordan putte i frisbeegolf

Som nybegynner vil man oppleve at det er ekstremt vanskelig å putte discen i kurven selv om man befinner seg noen få meter unna. For å putte effektivt og konsistent krever det mengdetrening, mengdetrening og litt mer mengdetrening. Men det er også viktig å huske på noen viktige prinsipper for å ha best mulig utgangspunkt.

Når det kommer til putting finnes det ingen riktig metode, der man må putte slik man selv føler er komfortabelt. Ulike puttemetoder som spin-put, push-put og stradle-put er alle like effektive. Når det er sagt er det selve gjennomføringen av putter som er viktig. Det man bør tenke på når man putter er: 

1) "Line" seg opp med kurven, og sikte fra midten av kroppen. Dra discen til deg i en rett linje og sikt mot kurven i en rett linje. 

2) Hold putten og putteteknikken så simpel som mulig. Man trenger ikke sveise armen rundt tre ganger før man putter. Eliminerer store bevegelser i armen som kan gjøre at man bommer. En generell regel er at "alt man gjør når man putter skal gjøres hver gang man putter". Det vil si at, for eksempel, hopper du før du putter, så må du gjøre det før hver eneste putt. Derfor, hold putten simpel.

3) Siste tips for putting er å peke mot kurven eller stolpen når man er ferdig med putten, altså pek der man slipper discen - og gjerne hold hånden slikt i noen sekunder. Dette hjelper med å sikte og hvis du først bommer, ser man hvor man bommer. 

For nybegynnere anbefaler vi en billig putter som flyr lett. Active Sensei gjør denne jobben. Les mer om 13 discer vi anbefaler til nybegynnere i frisbeegolf.

Hvis du ønsker å lære mer om andre kasteteknikker, grunnleggende teori og anbefalte nybegynner-discer kan du sjekke ut vår komplette guide til frisbeegolf for nybegynnere.

Tilbake til bloggen

Populære

1 av 4