Frisbeegolf Kasteteknikk: Hvordan kaste tomahawk og thumber

Tomahawk og thumber har omtrent samme funksjon som tupping i fotball. Det krever lite teknikk for å få til et OK kast, og det er en effektiv og enkel måte å frakte discen et stykke fremover, særlig når man må kaste mellom eller over hindringer. På den andre siden har kastet begrenset lengdepotensiale.

Thumbers og tomahawks er kast som vil starte rett fremover, "ta en vending" i luften, for så å stupe vertikalt mot bakken. Forskjellen på en thumber og en tomahawk er måten discen holdes på og hvilken "vei" den vender i luften og stuper mot bakken. En typisk thumber som oppnår en full flytur vil først bevege seg til venstre før den avslutter til høyre. En typisk tomahawk som oppnår en full flytur vil vil først bevege seg til høyre før den avslutter til venstre.

Vi deler som vanlig gjennomføringen inn i 3 deler: Fotarbeid, grep og overkropp.

1. Fotarbeid: For å oppnå lange tomahawk -og thumber-kast er det viktig med en jevn og kontrollert "run-up". Man bør ha somme teknikk som i et forhandkast. Det er også viktig å fokusere på å flytte vekten fra bakbenet til forbenet, som nevnt i forehandkast.

2. Grep:

Thumber: Hold discen vertikalt, med oversiden av discen vendt bort fra deg. Stikk tommelen inn i felgen på discen med kanten av felgen hvilende på langfingeren. Hold pekefingeren på discen for å både styrke grepet og justere utløsningsvinkelen.

Tomahawk: Bruk det samme grepet du er komfortabel med å bruke for forehand-kast. Hold discen derimot vertikalt med oversiden av discen vendt mot deg, og klem kanten mellom knokene på tommelen og pekefingeren.

3. Overkropp: Kast discen som om du skulle kastet en håndball relativt høyt opp i luften. Det er ikke så mye verre enn det. 

For maksimal distanse med tomahawk og thumber anbefaler vi en overstabil distance driver, som for eksempel Innovas Star Destroyer. Understabile discer vil gå rettere i starten av flighten, så for å ha variasjonsmulighet anbefaler vi også å kjøpe Active Premium Mentor.

Hvis du ønsker å lære mer om andre kasteteknikker, grunnleggende teori og anbefalte nybegynner-discer kan du sjekke ut vår komplette guide til frisbeegolf for nybegynnere.

 

Tilbake til bloggen

Populære

1 av 4