disc plastikk

Ulik plast på discer

Discer kommer i mange forskjellige typer plast, som alle gir en forskjellige følelse i hånden. Valg av plast avhenger av hva du ønsker av grep, holdbarhet, flyveegenskaper og prisklasse.



En disc er en forbruksvare som slites ned naturlig når den treffer bakken og kolliderer med f. eks trær. Jo mer slitt discen blir, jo mer understabil blir discen. Generelt sett har dyrere plastikk bedre holdbarhet. Hardere plasttyper er ofte mer overstabile i utgangspunktet og mykere plast medfører som regel bedre grep, særlig i vått og kaldt vær.

Dette er en oversikt over de ulike merkenes plast og under tabellen finner du karakteristikkene til hver kolonne.

Karakteristikk kolonne 1:

Discene nevnt under denne kategorien er som oftest de mest prisvennlige discnene til de ulike merkene. Derfor blir discene fortere slitt og flyveegenskapene endres raskt.
 
Karakteristikk kolonne 2:
Discene i kategori 2 har bedre holdbarhet enn discene i kategori 1.
Her kan du finne discer fra veldig stive til veldig myke. Myke discer egner seg bra til spill i kulde, eksempelvis R-pro, JK-pro, Classic Soft, Zero Soft og BT Soft. 

Karakteristikk kolonne 3:
Discene i denne kategorien har den beste holdbarheten. Discene er derfor slitesterk over tid og gjør at discen beholder flyveegenskapene lengre. Dette er harde plasttyper som gjør at discene ofte er mer stabile enn samme disc i kategori 1 og 2.

Karakteristikk kolonne 4:
Discene i kategori 4 er mer slitesterke over tid enn kategori 1 og 2 men ikke like slitesterk som kategori 3. Samtidig har de et bedre grep enn discene i kateggori 3. Man kan si at kategori 4 er en hybrid mellom kategori 1/2 og kategori 3, og er et svært populært alternativ da man får "best of both worlds"

 

Hvis du ønsker å lære mer om teorien bak disc golf eller ulike kasteteknikker kan du sjekke ut vår komplette guide til frisbeegolf for nybegynner

Tilbake til bloggen